Amulet met Utrechtse ondernemers mee op Nederlandse missie naar Californië

Amulet met Utrechtse ondernemers mee op Nederlandse missie naar Californië

Utrecht, 29 augustus 2022 – Van 5 tot en met 10 september is Amulet met meer dan 20 andere bedrijven uit de regio Utrecht op handelsmissie naar Californië. Voor Amulet ligt de focus op het Life Sciences & Health onderdeel van de missie. Op 29 augustus maakten wij vast kennis met elkaar op het stadskantoor van Utrecht.

We kregen daarbij tips & tricks van de Economic Board Utrecht (EBU), Regionale Ontwikkelmaatschappij (ROM) Utrecht Region, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de gemeente Utrecht om zo het meeste uit deze missie te halen.

Two beating hearts Waar de regio Utrecht in Nederland het kloppende hart van een gezonde samenleving is, zijn Los Angeles en San Francisco het kloppende economische hart van Californië voor technologische innovatie, medtech en digital health, mobiliteit, start-ups en investeringen. Thema’s waarin de regio Utrecht uitblinkt. Het is dus niet meer dan logisch dat ook bedrijven en instellingen vanuit de regio Utrecht meereizen naar de Golden State. Tijdens de missie zullen de Utrechtse deelnemers uit de hoek van de mobiliteit of Life Sciences & Health (LSH) kennismaken met elkaar en met de lokale markt. Ze kunnen in vijf intensieve dagen in contact komen met potentiële zakenpartners of opdrachtgevers.

Michiel Dijkman, directeur van de EBU:

“Utrecht wil de gezondste regio van de wereld zijn. Met onze kennis en kunde willen we graag samenwerken met bedrijven, kennisinstellingen en overheden in andere regio’s van de wereld. Het innovatieve Californië op het gebied van gezonde mensen in een gezonde leefomgeving, ondersteund door de nieuwste technologieën, past perfect bij die samenwerking. Mooi om samen vele zaadjes te planten op de missie.”

Innovatief Utrecht plant zaadjes De volle zaal met ondernemers doet Tom Willebrandts, manager International ROM Utrecht Region goed:

“Utrecht is innovatief, zeker op het gebied van mobiliteit en Life Science & Health. Wij kunnen ze als ROM bij elkaar brengen, omdat we de bedrijven, het innovatieve mkb kennen. Maar dan is het aan de bedrijven zelf. Dus het is mooi om te zien hoe gedreven ze zich hier al laten zien. Zo’n missie is natuurlijk niet het enige, er zal ook nog de nodige follow-up nodig zijn en daar kunnen we ook bij ondersteunen. Voor nu kunnen ze zaadjes planten in Californië, ze zullen veel contacten opdoen en kansen krijgen om zaken te doen en succesvol te worden”.

Kansen met een Utrechts vlaggetje

Sharon Dijksma-18.jpg

Ook voorzitter van de EBU en burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma reist mee:

“Het is een eer om met deze twintig bedrijven naar de Golden State te gaan. De onderwerpen Life Sciences & Health en duurzame mobiliteit passen perfect bij waar we in Utrecht goed in zijn. Dat geeft kansen! Die kansen worden soms direct verzilverd door de contacten die je opdoet tijdens zo’n handelsmissie, en vaak pluk je er ook lang na afloop nog de vruchten van. Ik ben er trots op dat we in korte tijd zoveel goede bedrijven bij elkaar hebben gebracht die samen op deze missie gaan. Ook uniek is dat er meerdere ministers en natuurlijk het Koninklijk Paar meegaan. Laten wij in dit gezelschap ook een Utrechts vlaggetje planten.”

In goed gezelschap van ministers en het Koninklijk Paar Deze economische missie wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en er zullen verschillende ministers bij aanwezig zijn. Zo weet Jos Hermsen, projectmanager Handelsmissies met Ministers van RVO de deelnemers te vertellen.

De Utrechtse ondernemers gaan mee met Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. En ook Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat mee, net als Vivianne Heijnen, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Het Koninklijk Paar zal bij enkele programmaonderdelen van deze missie aanwezig zijn.