Amulet sluit zich aan bij Eén tegen eenzaamheid

Amulet sluit zich aan bij Eén tegen eenzaamheid

Utrecht, 7 september 2021 – Directeur Jeroen van Geelen van Amulet heeft maandag 6 september zijn handtekening gezet onder het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS door deelnemer te worden van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Doel van het actieprogramma is de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken.

Eenzaamheid

Meer dan één miljoen volwassen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam en onder mensen ouder dan 75 jaar zegt zelfs meer dan helft zich eenzaam te voelen. Het aantal eenzame ouderen is de afgelopen jaren toegenomen. Als we deze trend niet doorbreken, zijn er in 2030 meer dan een miljoen eenzame ouderen. Onderzoek wijst uit dat eenzaamheid gevolgen kan hebben voor de gezondheid, zowel mentaal als fysiek.

Samen zorgen voor verbinding

Namens Amulet geeft Jeroen van Geelen het volgende aan:

“Software heeft de kracht mensenlevens te verbeteren. Dat is waar wij in geloven bij Amulet. Eenzaamheid is zo oud als de mensheid, maar staat meer dan ooit in de belangstelling. Wij willen door middel van digitale innovatie en oprechte aandacht voor de mens een bijdrage leveren aan een socialer en meer verbonden zorglandschap. Door de handen ineen te slaan met diverse partners kunnen we een gevarieerde bundel aan oplossingen aanbieden en samen zorgen voor verbinding."

Gezamenlijk de trend doorbreken

Het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid is begin 2018 gelanceerd door minister Hugo de Jonge (VWS). Sindsdien werken 250 gemeenten met het actieprogramma aan een lokale aanpak en tekenden meer dan 160 landelijke organisaties, bedrijven en instellingen voor de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Zij hebben zich gecommitteerd om actief én gezamenlijk de trend van eenzaamheid te doorbreken.

Demissionair minister Hugo de Jonge:

“Het is fantastisch dat zoveel bedrijven/organisaties en gemeenten zich er samen voor inzetten dat mensen zich minder eenzaam voelen. Met activiteiten en bijzondere samenwerkingen zorgen zij ervoor dat mensen vaker betekenisvol contact hebben. Het is nu aan ieder van ons om door te pakken. Want dé eenzaamheid oplossen, dat kan niemand alleen. Maar iemands eenzaamheid doorbreken, dat kunnen we allemaal.

Week tegen de eenzaamheid

Van donderdag 30 september t/m donderdag 7 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. In die week zullen Amulet en diverse andere partijen honderden activiteiten organiseren waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Digitaal en fysiek.

Voor meer informatie: https://www.eentegeneenzaamheid.nl/

En: https://samenzorgenvoorverbinding.nl/

Voor vragen over Eén tegen eenzaamheid: Marc van Dijck, mb.v.dijck@minvws.nl