Amulet tijdens de Innovatiedag van de NVTZ

Amulet tijdens de Innovatiedag van de NVTZ

Amsterdam, 16 september 2021 – In de inspirerende en informele setting van het Amsterdam Art Center vond de Innovatiedag van de Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in Zorg & welzijn (NVTZ) plaats. Amulet vertelde tijdens deze dag over de innovaties en verbindingen die bereikt zijn met de Amulet webinarsoftware.

Onder leiding van Elisabeth van den Hoogen lieten de aanwezige toezichthouders en bestuurders zich meenemen in het verhaal van Ageeth Ouwehand over de governance van sociale innovatie en technologie namens de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving en Aleid Wolfsen vertelde vanuit de Autoriteit Persoonsgegevens over de kansen en grenzen van vernieuwing. Waarna er diverse innovatie-pitches werden gegeven.

In de middag werd er onder andere gesproken over de ethische vraagstukken die komen kijken bij innovatie. Hoe ga je bijvoorbeeld om met een AI-oplossing, waarbij een soort robot bewoners van een verzorgingshuis aanmoedigt om meer te bewegen?

Een ander onderwerp was "De mens in de organisatie" waarbij prof. dr. Guus van Montfort met een waargebeurd verhaal duidelijk maakte dat innovatie vanuit de bestuurskamer minder succesvol is dan vanaf de werkvloer.

Kortom een geslaagd evenement waarbij ervaringen zijn gedeeld, nieuwe inzichten op zijn gedaan en kennis is vergaard.

Innovatiedag NVTZ (1).jpg

Over Amulet 

Amulet is gespecialiseerd in e-health producten en daaraan gerelateerde diensten, primair gericht op zorg- en maatschappelijke instellingen. Het bedrijf heeft als doel haar producten echt voor mensen te maken. Eenvoudig, toegankelijk en Nederlands.

Voor meer informatie:

Amulet

Jeroen van Geelen

T: +31 6 270 159 30

E: jeroen@amulet.nl