Dag van de Digitale Zorg 2021

Dag van de Digital Zorg 2021

Zenderen, 1 juni 2021 – Amulet heeft als technisch partner de allereerste ‘Dag van de Digitale Zorg’ ondersteund. Op deze dag – geïnitieerd door Gezondheid.nl en GezondheidHuis – werden mooie verhalen en scherpe visies gedeeld over hoe digitale zorg ingezet moet worden in de Nederlandse zorg.

Tijdens het (online) event stonden de volgende vragen centraal: “Bestaat het Elektronisch Patiënten Dossier nog? Of is de Persoonlijke Gezondheidomgeving (PGO) – de verplichting van instellingen voor het verlenen van toegang tot ieders digitaal dossier – een waardige vervanging?”

Waarbij de conclusie was dat het elektronische patiëntendossier (EPD) vooral is bedoeld om gegevens tussen zorgverleners makkelijker uit te wisselen. Waar de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) vooral is bedoeld voor patiënten zelf. Het is dus heel logisch dat verschillende aanbieders hiervoor verschillende producten aanbieden.

CFE03B29-94FC-4402-8118-1E11C1C9FCC1.JPG

Sprekers waren, Lisanne Spaander (zangeres en oprichter van het GezondheidHuis), Babette van der Veen (oprichter Gouderdom), Enny van Arkel (directeur Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan), Mark Veltink (bestuurder Zorggroep BOAT en initiatiefnemer Zorgcircuit), Harry Woldendorp (bestuurder CureaVitel Balie en partner VmZadvies), Ronald Helder (oprichter van Stamtafel en GezondheidHuis) en Michiel Faber (Adviseur Patiëntbelang Patiëntenfederatie).

Over Amulet 

Amulet is gespecialiseerd in e-health producten en daaraan gerelateerde diensten, primair gericht op zorg- en maatschappelijke instellingen. Het bedrijf heeft als doel haar producten echt voor mensen te maken. Eenvoudig, toegankelijk en Nederlands.

Voor meer informatie:

Amulet

Jeroen van Geelen

T: +31 6 270 159 30

E: jeroen@amulet.nl