Met Bingo bijdragen aan ALS puzzel

Met Bingo bijdragen aan ALS puzzel

Utrecht, januari 2022 – Gestart met een idee van Arno Janssen en gezamenlijk met de Espria Ledenvereniging organiseerden wij een inzamelings-bingo voor Stichting ALS Nederland.

Na 28 jaar lang gewerkt te hebben als onderzoeker duurzame energietoepassingen, gooide Arno Janssen in 2020 het roer om. En startte in de rol waarbij wij hem vanuit Amulet leerden kennen als coördinator van het Slimste Huis in Alkmaar, onderdeel van Espria Ledenvereniging.

In plaats van te genieten van de nieuwe situatie, kreeg Arno stemproblemen. Arno: “Ik leek permanent dronken. Ook had ik last van dwanglachen: het niet onder controle hebben van je emoties. De neuroloog in het ziekenhuis vermoedde dat het ALS was. Een onvoorstelbare dreun.” Kort daarna werd de diagnose ALS gesteld.

“Mijn leven stortte in. Zo kun je niet leven: zonder een medicijn, zonder perspectief en met alleen de hoop dat er iets gevonden wordt waarmee je tijd wint.” Met hulp van een psycholoog en gesterkt door zijn enthousiaste en positieve karakter wist Arno ALS naar de achtergrond te verplaatsen.

Zo zagen wij vanuit Amulet hoe ALS zijn leven op zijn kop zette en zijn kansen op een toekomst kapot maakte. Helaas hebben we dit in onze omgeving vaker gezien en daarom ondersteunden wij zijn Bingo Actie om samen met Espria Ledenvereniging geld op te halen voor Stichting ALS Nederland in de hoop dat onderzoek leidt tot een medicijn.

De oplossing van ALS ligt als een puzzel op tafel. Er is veel DNA beschikbaar van ALS-patiënten, maar om dat te onderzoeken is geld nodig.

1648475117412.jpeg

Een avond met enorme opbrengst

Uiteindelijk speelden we een superleuke bingo-avond. We hebben twee keer met honderden deelnemers bingo gespeeld. De opbrengst voor Stichting ALS Nederland: € 13.466,-.

Als Amulet hopen wij dat onze donatie en inzamelingsactie een stukje van de oplossing gaat zijn.