TimeSteps versterkt positie met E-Health softwarepartner Amulet

Het Utrechtse TimeSteps kondigt met trots aan dat het softwarebedrijf Amulet een belang heeft verkregen in TimeSteps. Beide bedrijven specialiseren zich in E-Health, waarbij TimeSteps zich specifiek op mensen met dementie en mantelzorgers richt. Dementie is momenteel de snelst groeiende doodsoorzaak in Nederland en de ziekte met de hoogste gezondheidskosten. Gezamenlijk willen TimeSteps en Amulet een bijdrage leveren aan het verminderen van de impact van deze ziekte op de samenleving.

Utrecht, 23 januari 2023 – Het Utrechtse TimeSteps kondigt met trots aan dat het softwarebedrijf Amulet een belang heeft verkregen in TimeSteps. Beide bedrijven specialiseren zich in E-Health, waarbij TimeSteps zich specifiek op mensen met dementie en mantelzorgers richt. Dementie is momenteel de snelst groeiende doodsoorzaak in Nederland en de ziekte met de hoogste gezondheidskosten. Gezamenlijk willen TimeSteps en Amulet een bijdrage leveren aan het verminderen van de impact van deze ziekte op de samenleving.

Voor deze participatie werkte Amulet als technisch partner voor TimeSteps en trokken de twee bedrijven samen op in enkele commerciële trajecten. Deze samenwerking resulteerde al in een samenwerking met de Espria Ledenvereniging, de grootste ledenvereniging van Nederland. TimeSteps en de Espria Ledenvereniging werken samen om de informele zorg te ondersteunen met technologie, om daarmee de druk op de zorg te verminderen. In Amerika is er een partnership met een Amerikaanse zorginstelling, waar de overeenkomst in september 2022 in Californië is getekend in het bijzijn van Ernst Kuipers (Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport), Jacco Vonhof (voorzitter MKB Nederland) en H.M. koningin Máxima.

De bedrijven verwachten meer succes door de handen ineen te slaan, zo zal Amulet een actieve rol gaan spelen in de groei en ontwikkeling van TimeSteps, met als doel het bereik en de impact van het bedrijf te vergroten. "Dit is een belangrijke stap voor ons bedrijf," zegt Tim van Santen, oprichter van TimeSteps. "De expertise van Amulet op het gebied van softwareontwikkeling binnen de zorg stelt ons in staat onze oplossingen verder te ontwikkelen en met het toetreden van Amulet binnen de directie wordt onze slagkracht vergroot”.

Tegelijk met het toetreden van Amulet, verlaat mede-oprichter Ton in 't Veen het bedrijf. In't Veen heeft de afgelopen 3 jaar samen met Van Santen TimeSteps opgebouwd, geïnspireerd door zijn vrouw Hester die op haar vijftigste werd gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer. "Hester is vorig jaar zomer overleden, TimeSteps was mijn eerste oplossing om 'andere Hesters' te helpen, maar ik wil meer betekenen, ik wil de zorg in Nederland veranderen," zegt Ton in 't Veen. Tim: "We zijn Ton erg dankbaar voor zijn bijdrage de afgelopen jaren. Met Amulet hebben wij een partner gevonden die TimeSteps verder kan brengen en die het mogelijk maakt voor Ton om nieuwe initiatieven op te pakken."

"Wij zijn ontzettend enthousiast over deze stap" zegt Jeroen van Geelen van Amulet. "TimeSteps is een innovatief bedrijf opgezet door geweldige mensen, met een prachtige achterban, gericht op een belangrijk en groeiend probleem. Samen kunnen we een breder scala aan oplossingen bieden zodat mensen met dementie en betrokkenen ervaren dat ze er niet alleen voor staan."

Over Amulet

Amulet is een Utrechtse softwareleverancier voor e-health. Het bedrijf is opgericht in 2020 door Jeroen van Geelen, Wiert Omta en Max Tilli. Amulet is gespecialiseerd in e-health producten en gerelateerde diensten, primair gericht op zorg- en maatschappelijke instellingen. Het bedrijf heeft als doel haar producten echt voor mensen te maken, simpele, betrouwbare en toegankelijke oplossingen die er toe doen, zodat mensen zo lang mogelijk gelukkig thuis kunnen blijven wonen.

Over TimeSteps

TimeSteps is een bedrijf dat mobiele oplossingen ontwikkelt om mensen met dementie meer zelfredzaamheid te geven.TimeSteps zorgt voor behoud van tijdsbesef, dagritme en oriëntatie. Daarnaast ondersteunt het mantelzorgers in het verdelen en organiseren van zorg. In samenwerking met Hogescholen, universiteiten, zorgorganisaties en welzijnsorganisaties ontwikkelt en implementeert TimeSteps technologie om de (informele) zorg te ondersteunen.

Voor meer informatie:

TimeSteps

Tim van Santen

T: +31 6 197 735 07

E: tim@timesteps.nl

Amulet

Jeroen van Geelen

T: +31 6 270 159 30

E: jeroen@amulet.nl